Adviesbureau OpenSource TechniekenFAQ staat voor Frequently Asked Questions


1. Ben ik al mijn bestanden kwijt na de herinstallatie?
Nee, in een gesprek geef je aan welke bestanden bewaard moeten worden. Na de herinstallatie worden deze bestanden teruggeplaatst in een aparte map. Wanneer het zeer grote bestanden betreft (zoals films) is het verstandig om deze vooraf op cd/dvd te branden.
2. Ik heb mijn gebruikersnaam en password vergeten. Hoe verder?
Bel met Abost, wij slaan uw username/password op.
3. Ik wil een pdf bestand openen met KPDF in plaats van KGhostview. Hoe moet dat?
Ga met de muis op het bestand staan en klik rechts. en kies "Open with" en neem dan KPDF. En zorg dat ie bovenaan staat. Of ga weer via rechtermuis-klik naar "properties" en klik 1 keer op het sleuteltje. Ga via "Add" naar het "exe"-bestandje kpdf in de map
/usr/bin
Daar 1 keer op klikken en vervolgens wordt dit programma automatisch gestart wanneer u op een pdf-bestand klikt.
4. Wat moet ik doen om het mogelijk te maken voor Abost om in te loggen in mijn systeem?
Start de NX-server en de SSH-server (Services binnen Kanotix). Abost kan vervolgens inloggen en een probleem oplossen.
5. Met welk programma kan ik het beste mijn post afhandelen?
Met Icedove, deze staat onder Internet.